Karate-news

Från ograderad till 10 kyu(oranget bälte)!! Ett steg längre! OvO


Köttfri vecka

Eller ja, inte riktigt. Jag har ätit fisk flera gånger, men inget rött kött eller fågel sedan i fredags förra veckan! Så det blir visst 9 dagar! Och jag mår inte sämre av det :) Tacos på sojafärs, nudelröra med grönsaker och omelett osv. + skolans vegetariska alternativ varje dag... det är verkligen inte så svårt som man tror!

Anledningen till denna förteelse är att efter RÅM med GU som var helt vegansk/vegetarisk så kändes det lite underligt att börja äta kött på en gång igen efter. När Mattias nämnde något liknande på tåget hem tänkte jag att det ska väl inte vara något problem... så nu har jag bestämt mig för att inte köpa eller tillaga varken kött eller fågel på obestämd framtid. Emil verkar inte haft något emot det heller, men får han abstinens så finns det lite frysta köttbullar och bacon kvar att tillgå.


Tänkte att jag skulle sätta ihop ett inlägg om Teddy någon gång.. anar att folk där hemma kan vara lite nyfikna på vad det är för filur från västkusten jag dras med ;)

Kramar från Kiruna

Den som orkade hela vägen ner hit orkar med en länk om Meatrix ;

http://www.themeatrix.com/

 


Grön Ungdoms riksårsmöte

Kiruna - Norrköping ser inte så jobbigt ut på biljetten. Kiruna - Stockholm - Norrköping är allt som står.

I torsdags klockan tolv skulle jag, Teddy och Mattias ner till stationen för att ta ersättningsbussen till Boden. Väl där visade det sig att det inte gick någon ersättningsbuss då, utan att det skulle gå en buss till Gällivare utsatt tid för tåget istället. Tillbaka till skolan och sedan tillbaka 17.38 alltså. Sedan satt vi stilla på stationen i väntan på en sista buss med folk som skulle med vårt tåg. När alla var samlade fick vi dock veta att det inte fanns någon ström längs spåret, och vi fick vänta in nya bussar för att ta oss till boden i alla fall. Fram emot två på natten kom vi på nattåget till Stockholm i Boden och över sju timmar försenade kom vi fram runt klockan 16.00. Sista biten till Norrköping fick vi stå upp större delen av tiden i ett smockfullt tåg, innan vi kom fram till Norrköping strax innan åtta på kvällen.

Det konstiga kan man tycka är att staten ändå inte fixar järnvägarna, vilka SJ inte har hand om. Över tjugosex timmars resa för Kiruna-Norrköping känns inte helt okej.

 

Riksårsmötet var i alla fall super! Diskussionstorgen var lite korta dock, man hann inte prata om alla motioner ordentligt och plenum(röstningen) gick lite för fort. Händelserikt, men svårt att berätta allt! Återgång till vänstertrafik fick dock avslag och särskoleelever ska få göra A-kurser på gymnasienivå enligt oss, två av ett otal motioner....

 

Kramar från Kiruna

 


Listan växer

  • Ringa ICA om ny kod till kortet eftersom deras hemsida är genomknas
  • Skriva lapp till vaktis om lamporna och söndersuttna soffan
  • Göra en lista på maträtter och ingredienser till storkok
  • Bunkra upp med sänglinnen och liknande inför föräldradagarna
  • Städa ordentligt
  • Kolla bidrag för skydd till karaten
  • Plugga för matteprovet imorrn
  • Plugga för kemiprovet nästa vecka
  • Göra klart powerpointen till redovisningen på naturkunskapen till torsdag
  • Skriva klart läsloggen
- när allt man egentligen vill är att göra något kreativt eller sova...

Kramar från Kiruna

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något...
teorin som glöms i praktiken.

RSS 2.0