Städartorsdag

Det var ett tag sedan förra inlägget märker jag nu. Men men, värre saker har hänt! Som när internet lägger av mitt under en lektion och man måste börja leta efter fakta i böcker... *ryser*

Jag och Josefine, min kirunakompis(höhö, förkortningen på den va!) var och såg Karate Kid på bion. Så galet grym film, bästa jag sett på ett bra tag! Jaden Smith kommer bli en riktig hårding på duken när han blir äldre, och man kan ju bara inte annat än älska filmen när Jackie Chan är med.
Sedan på tisdagen när Josefin och jag hade köpt middag på Empes för att hon slutar precis innan simträningen för barnen, så hade simhallen stängt. De hade fått provsvar som var positiva för legionellabakterier och skulle ha stängt över natten medan de rättade till det. Hjälp, inte kul att höra att bassängen man tränat i är infekterad!


Först när man börjar tänka på läxorna känns det som om det är mycket - men när man väl börjar göra dem visar det sig att det är väldigt mycket... suck, livet är allt hårt och orättvist :<

Jag och Emil handlade lite småsaker utöver den vanliga maten idag som vi märkt att vi saknat... chilipulver, jäst, blockchoklad osv. Köpte sirap också, så det blev knäckkakor nu efter karaten! Nomnomnom!
Vi städade som tokar också nu på kvällen... imorgon blir det ju trots allt finbesök till Kiruna. Längtar så galet mycket! :D

Kramar från Kiruna


HEEEEEEEEEEEEEEYA! *chop!*

Skissen på naturrutan vi gjorde i Abisko... lingonris, lavar, träd, en och någon mjölkört eller liknande xD Läraren är ju cool om hon lyckas få ut något av det här o.O

...

Av: Mig
Till: Dig..


Det var en gång en vän med sitt eget sätt
Hon hade aldrig fel och alltid rätt

Många gånger var det hon som var stark för oss
Hon tvekade inte att visa vem som var boss

Vännen var som hon var
Självständig, ja, underbar

Du som alltid har funnits här för mig
Nu är det min tur att finnas för dig

Du behöver inte säga så mycket som ett enda ord
För vännen, vi är systrar i allt utom blod





Dagislördag

Gårdagen blev lite lam för att vara en fredag, vi kom inte på något att göra. Slutade med att vi såg på The Ninja Assassin(blodet sprutar!) och sedan gick hem till Stiller och nästan somnade i en enda hög på hans stoora säng... När vi gick hem för att inte somna på riktigt var Emelinda så gullig och hjälpte mig att färga håret mitt i natten. Jag blev jättenöjd, massa pussar till henne för det! ;)
Idag sov alla till efter 12 och sedan drogs alla långsamt mot J. Där blev det dagislördag med koja, lego, pannkakor och bolibompa i bakgrunden när vi åt! Planen var att vi skulle se Sweeney Todd, men den hade jag visst inte med upp så det blev Edward Scissorhands istället!
Kramar från Kiruna
AT-AT tog 4 timmar för våran alldeles egna Fredrik att bygga. 
Rasmus ligger på kojan.
P-A-N-N-K-A-K-A! ;)
Vispar grädde i vardagsrummet när köket är fullt.

Paket

Jag har fått mitt första paket! Blev sjukt glad när jag tittade i postfacket och det låg där och såg gulligt ut. Rena julafton när jag öppnade det också; presentkort på Coop, Lindex och Intersport, en termometer och så Coopkortet! :D
Massa med människor åker hem idag över helgen, så jag får väl ägna helgen till att göra slut på presentkorten. Funderar på att smyga in på Björnbyn och spionera lite också ;)

Kramar från Kiruna


Mitt pakeeet! \*^o^*/

Fredriks sweet16

Fredriks födelsedag idag! Lillgrabben blev 16 år till slut som alla de stora barnen, hehe. Vi firade honom med tårta och present här på Kinder. En glad samling människor! :)
Vi tränade lätt fighting på karaten idag... det må vara mitt eget fel som sparkade så hårt, men istället för touch blev det mer KROCK och så blev fötterna täckta av blåmärken - igen!

Pratade med Daniel om att vi missade vår 1månadsdag; får ta igen det när jag kommer hem samma vecka som 2månadersdagen istället! ;)

Kramar från Kiruna




Ser han inte glad ut? ;)


Gräddtårtan dekorerades med nonstop (inte m&m's, Pao!) och kiwi :)

Simträning

Ooh, kolla vem som gjort två blogginlägg om samma dag? ;)
Första simpasset jag skrivit och utfört helt själv! Var lite besvärligt att dela bana med vanliga motionärer nät man är van att alla vilar samtidigt, simmar samma strecka och så.
Platta, dolme och paddlar ska införskaffas snarast! Och nån klocka med sekundvisare som tål vatten, det finns inte ens en sån i simhallen. Normalt finns två stycken, en i varje ände av bassängen.

Passet:
Insim -
3x200 m frisim vila 10 sek, f2

Ben -  
8x50 m rullande medleyordning vila 10 sek, f3
100 m sammansatt glidbröst

Arm -  
8x50 m rullande medleyordning (bröst istället för fjäril) vila 5 sek, f3
100 m löst frisim

Sammansatt -
4x100 medley vila 10 sek, f3
2x50 frisim fr pall, f4

Avsim -
200 m valfritt

Kramar från Kiruna


Glada tjejer efter 100x100 m på träningslägret 2010!  :)

Tusan till tisdag

Kort dag idag... Franska, svenska och samhällskunskap sen lunch och så slutar vi - sjukt soft! Vi tog lite för lång tid på oss på lunchen dock, så när vi kom tillbaka för att hämta våra saker var de inlåsta med de som skulle ha språk i vårt klassrum (Ragnhild ogillar besök!). Lyckligtvis hade jag stängt av datorn och har lösenord till allt och inget på datorn ändå, så jag tyckte inte att det var någon fara. Vi låg i en rätt obekväm men mysig hög i sofforna istället tills vi kunde hämta våra saker.

När jag väl kom hem med min dator och tänkte sätta mig och plugga matte märkte jag att min dator hade fått ett till lösenord utan min vetskap... jag fick inte ens igång windows! Ut och leta reda på de djävlar som kunde tänkas veta något om det, men jag blev hela tiden vidareskickad tills jag stormade in på teknikarnas lektion och skällde ut Erik... visade sig att det var Fredriks fel dock... Förlåt till Erik, hehe! Fredrik hade gjort något med min bios(?) så nu ska jag bara ändra det lösenordet så han inte kan komma åt det igen, så ska han få så mycket spö att han inte kan sitta sen(av Stiller)! >:D

Stressad och förbannad måste jag snart till simingen också -.- Pocky och thé fick det bli istället för mellanmål, med alldeles för få mattetal, tack vare Fredrik.

Kramar från Kiruna


Poooocky

Underbaraste varningstexten på magneterna jag fick av Fredrik när han var i Stockholm... får se om det är tillräckligt för att jag ska förlåta honom!

Valvaka

I förrgår vaknade man riktigt seg och omysig i huvudet efter Abisko. Planerna för dagen var väl att ligga och dega i sängen hela dagen, men det satte Filip stopp för! Han drog ut mig till löparbanan på 8 km, 20 varv, i skymningen. Vi sprang 5 varv till så vi fick ihop en mil, på ungefär 1.12 h. Vad hurtig man ska vara då! Igår tänkte vi simma, men då det var stängt när vi kom dit så fick det bli en mil till på banan. Erik var med och vi höll ett lite högre tempo så jag sprang på 56 min istället. Killarna var något snabbare...

Och sedan var det val! Vi samlades typ trettio pers i skolan och diskuterade med SVT:s valvaka på projektor i bakgrunden. Det var ytterst lokalt rödgrön majoritet i rummet, ett enda blåbär hörde jag yttra sig. Om blickar kunde döda hade Jimmie Åkesson fått sitta med en defibrillator istället för vattenglas...

Knäna misstycker så ingen löpning idag, men karate ska det bli!

Kramar från Kiruna

Valvaka

Abisko - after

Det var två fina dagar med klassen det! Regnigt och eländigt på morgonen när vi skulle åka, men sedan började det spricka upp och blev soligt och vackert. Och då märkte man att jag glömt laddaren till kameran... -.-'
Vi började nedanför berget och gick längs kanjonen och ner mot deltat för att kolla runt och svara på lite frågor. Sedan såg vi en film om samer och deras renar, innan vi fick våra rumsnycklar och resten av kvällen åt oss själva. Vi satt ett gäng och lekte straffpoker i killarnas hus när lärarna plötsligt kom in på razzia! De förundrades över hur roligt man kan ha utan alkohol och gav oss varsin godispåse. Är de inte måhända de gulligaste lärare man kan tänka sig? :)

Idag laddade alla för att ta sig upp på Njulla. Jag tror alla hade med sig var sitt privata berg med snickers och liknande efter Lisas genomgångar. Vi tittade på växter, stenar och landskapets utformning. Och jag plockade granater! Fanns överallt längs vattenfallet som vi valde att gå uppför. Man kunde gå en lättare, men längre väg annars. När vi kom upp till fjällstationen kunde man gå in och sätta sig om man ville, men vi gick vidare hela vägen till toppen! Det var ett lågt moln över oss så man kunde inte se någonting, tyvärr, men vi kunde skymta snölegan och renar när det blåste lite ändå. Vi är ju då lite finare, lite bättre än teknikarna som nästan allihop tog liften ner medan vi naturare gick hela klassen, utom typ två.

Tycker synd om treorna som i tre dagar letar efter en liten meteorit de sannolikt inte kommer hitta.. haha! ÒvÓ

Godnatt och kramar från Kiruna


Glada gänget som kämpade hela vägen till toppen!


Kanjonen, med sin jokk och skiffersten.


Vi går över färgstänkta berg, fallera ~


Sista kortet innan kameran dog.. D':

Abisko - before

Dagarna rullar på...
Rymd är ju inte helt normalt, det är redan konstaterat, men golf på idrotten? I väder som är så fuktigt att det är som att man stoppat tiden under monsunen så vattendropparna leker matrix-slowmotion i luften.
Jag har fått en träningskompis, Filip :) Vi ska vara på varandra så det blir lite simning, gym och löpning här uppe, så igår var det simning. Visade honom lite frisimsteknik; och fasen vad snabbt han lär sig!

Idag åker vi till Abisko och ska ha fältkursen i naturkunskap. Idag ska vi i natur springa runt nedanför berget och analysera, katalogisera och spatsera. Men imorgon är det uppför som gäller, och ikväll hoppas jag på en riktigt stjärnklar natt med norrsken så jag kan göra ett försök med min kamera!

Kramar från Kiruna

Doodle..

En, två, många får stjärterum när det finns lika mycket hjärterum som på J :)

I'd rather be with you

Det börjar bli höst på riktigt här nu. Hela världen är alldeles färgglad! Inte mycket man får för det dock, när man är fast inomhus med matte och astronomi hela dagarna...

Jag saknar er där hemma! Längtar tills jag får träffa er igen! :')

http://www.youtube.com/watch?v=hyvS-AW9aFA&feature=related

Några av de vackraste varelserna i hela fjollträsk! <3
Pojken som inte visste att han var med på gruppfotot..

Första norrskenet

I tisdags gick jag till simhallen för att prova att hjälpa till med att träna B-gruppen. De var färre än i A-gruppen, så de fick plats på bara en bana men var jätteduktiga! Jag ska träna dem tillsammans med Kirunabon Josefine, och sedan kommer det en förälder vi ska lära upp till tränare. Klubben är verkligen liten, det är sån enorm skillnad mot ÅSS! :O

Eftersom jag var på simning i måndags missade jag den karateträningen, men jag gick igår. Men alla karatekids från Rymd var tydligen sjuka så jag blev helt ensam på träningen med de riktiga Kiruna-borna! Jag är glad för mitsarna i alla fall, för de slår inte lite hårt kan jag säga... Ännu en gång blödande knogar, men det gick lättare med fötterna den här gången. Måste komma ihåg att klippa naglarna, för just nu har jag sår i handflatorna som svider som saatan.

Efter träningen skyndade jag mig hem och åt middag med Emil innan vi gick till J för att se American Pie 2. Hemsk film, vågade knappt titta!
Precis när filmen tog slut i alla fall så blev vi utdragna och fick veta att det var norrsken! Vi klättrade upp på skoltaket och tittade tillsammans. Det var superhäftigt, stora gröna band som sträckte sig från horisont till horisont och rörde sig som när man tittar på solstrålar under vattnet. Inga bilder den här gången, vi stod bara och njöt. Men nästa gång, och förhoppningsvis i Abisko ska det bli grymma bilder! :D

Vackra flickor, nee?

Failure x2

Det blev kanske lite väl bråttom igår... Storasyster ringde precis innan jag skulle ut och springa, så fick halvera rundan och köra lite övningar i rummet istället, sedan skulle man ju hinna duscha och tvätta (för första gången!) innan det var dags att ta sig till J för att se Shrek den fjärde. Och när vi sedan kom tillbaka var det ju sent... så det var väl inte konstigt att jag glömde tvättmedlet de båda första omgångarna? Den tredje kom jag faktiskt ihåg det på! ^^'

Efter en lagom ansträngande skoldag med engelska och information om vandringen i Abisko om nästa vecka ringde jag upp denna Lena från Kiruna Simsällskap en gång till. Och den här gången fick jag tag på henne! Failure nummer två var dock att jag skrev upp fel tid på papperslappen och kom en timme för tidigt till simhallen... Tyvärr kommer jag nog inte att simma med dem igen. En medelålder på tio och två stycken en-timmas pass i veckan, passar inte riktigt mig känner jag. Det blir karate, simning på eget ansvar och kanske att jag tränar en simgrupp någon gång i veckan istället.



Föräldrar - man förstår inte hur underbara de egentligen är tills de är för långt bort för att man ska kunna gnälla (om misslyckade tvättar, t.ex) <3

Ute så fruset, inne är buset!

Och så var det den finurliga trean Stiller som utnämnt mig och Fredrik till sina fruntimmer (Facebook, connects people in the weirdest ways). Någon fick den briljanta idéen att driva lite med honom. Fram med kakorna som blev över från bakningen, och så fick tjejerna leka barbiedocka med oss...
Resultat: skrämmande.

Kramar från Kiruna

Till och med lilla mor och Daniel kan dock vara helt lugna, stilige Stiller var mer intresserad av Fredrik än mig!



Smalltalk

På eftermiddagen strålande solsken, nästa morgon frost...
Biljett hem till höstlovet är beställd! 22 oktober går planet, sen blir jag hemma i två hela veckor :D

http://www.youtube.com/watch?v=1cTJV3HK-Xs

Kramar från Kiruna

Oh, känner mig kreativ vid husknuten..
Första frosten, vy från mitt sovrumsfönster

Det är dags för fredagsmys

Fredag förmiddag och fortfarande inga planer för kvällen... vad göra?!
Den ultimata lösningen visar sig vara att dra ihop vårt lilla rymdgäng och köra bakarkväll här i vår lägenhet (som går under namnet Kinder). På menyn står pannkakstårta, knäckkakor, kladdkaka, havreflarn, mintchokladmousse, muffins och chokladbollar, i bakgrunden skönaste bland-playlisten! Glada visor som Poison med Alice Cooper, Stockholm i mitt hjärta eller vad sägs om Barbie Girl? Elit-allsång i vardagsrummet!

PARTY - playlisten

Kvällen avslutades med massövernattning i J:s vardagsrum, ackompanjerat av Harry Potter and the Philosoher's stone... men den stängdes ner av de få som fortfarande var vakna efter en fjärdedel av filmen.
Kramar från Kiruna

Glada cheyer! Sju sockerbagare, det bor på Malmens folkhögskola ~
Snuttegull i soffan medan vi andra håller på att duka fram =.= Get a room!

- Jag talar sant, amigo!
- Neeeeeeeeeeeej!

Konbanwa

Andra dagen i rad man går upp klockan sju, bläh... måste få in i skallen att man ska sova innan klockan tolv om man ska upp tidigt. Men imorrn är det en timmas sovmorgon, yeah!
Idag har det varit en riktig slappardag, med ett undantag. På den långa håltimman efter lunch låg jag och sov inne på elevhem H, sedan hade vi knappt en halvtimmes franska och efter det gjorde Emil och jag pizzamackor i mikron innan vi mötte upp med de andra som skulle på karaten. Där har vi slappandets undantag! Hela vägen ner till stor-Coop fick man gå för att komma till Sameskolan och dojon. Våra trevliga tvåor/treor var våra lärare och fick oss att jobba hårt... mina knogar är skinnflådda, fingrarna blåmärkta, kroppen stel och fötterna känns som ett enda skavsår som bevis på att vi kämpade(barfota)! Men det var riktigt roligt, så det tänker jag fortsätta med. Japanskan gör det hela inte precis sämre...! ;D

Jag och Emil åt nudlar till middag idag, lata som bara fattiga (i vårt fall dock bara ohungriga) studenter kan vara, och jag lät disken vänta tills efter att jag kom hem från elevhem J... dvs lite för länge! Det blev sent nu ^^'
Imorrn blir det två och en halv timmes matte eller något liknande som första lektion, så nu kryper jag till kojs ;)

Karate kramar från Kiruna!

Rymd Rymd och vår lägenhet I Kiruna fortsätter molnen genom husen och vidare på fönstren.

RSS 2.0